Mijn zwangerschapsverlof is voorbij!

Jeetje jongens…

Ze zijn voorbij, mijn 20 weken zwangerschapsverlof! Maandag ga ik weer aan het werk!

Ongelofelijk hoe snel die weken zijn gegaan! De eerste weken van mijn zwangerschapsverlof heb ik de kamer van Jace nóg maar een keer opgeruimd, nog even een doekje overal overheen gehaald en de kasten ook maar weer opnieuw ingedeeld! Hoe noemen ze dat ook alweer? Oja, nesteldrang X 10 haha!

Ik keek de laatste weken dat ik nog aan het werk was steeds meer uit naar mijn verlof, en dat terwijl ik ‘maar een kantoorbaan’ heb.. Ik sliep slecht (ik bedoel, probeer maar eens lekker op je zij te slapen met een dikke buuk, gaat je ni lukken!), moest minimaal 4 keer per nacht plassen (zucht) en dan ging ’s morgens om 06:30 het wekkertje weer en moest dat ronde lijf weer gedoucht en aangekleed worden.. Het dichtmaken van mijn sneakers was ondertussen ook een uitdaging geworden en het daarna opstaan van de bank ook haha! Echt jongens geloof me, als dat gefilmd was geweest hadden jullie je kapot gelachen haha!

Gelukkig heeft tijdens mijn verlof (en daarvoor ook!!) mijn allerliefste moeder me ontzettend veel geholpen met bijvoorbeeld de laatste babywasjes. Mijn stiefvader heeft nog een plankje & schilderijtjes op de kamer van Jace opgehangen en zelfs mijn lieve tantie kwam nog even de ramen zemen& de badkamer poetsen samen met mama, dat is toch TE LIEF❤️!

John was ook echt een scheet, ik heb echt wel mijn zwangerschapsbuien gehad en sommige dingen moesten dan opeens weer helemaal anders. Ik had dan weer iets in mijn dikke kop en niet in mijn dikke kont en dat moest dan vrijwel meteen gebeuren.. Bijvoorbeeld de muur in de babykamer, deze had John geschilderd in de kleur welke we hadden uitgezocht. Ik zei een paar weken later dat ik het toch misschien een ander kleurtje wou hebben. Het antwoord van John was als volgt; “Tuurlijk schat, zoek maar een ander kleurtje uit dan doen we die er toch op!”. Alsof hij binnen een kwartier die muur weer had geschilderd en het de normaalste zaak van de wereld was haha! Uiteindelijk heb ik de muur in de kleur gelaten en daar ben ik nog steeds superblij mee!

Als ik weer zo’n bui had dan ging hij weer verplicht overal mee naartoe: Prenatal, Babypark, Ikea(dat vond hij trouwens niet erg zolang hij maar hotdogs kreeg haha)!
Dankjewel schat, en nogmaals sorry haha💙!

John heeft zijn eigen New York Pizza vestiging waardoor hij ontzettend druk is, dus hoe lief is het dan om met je zwangere vriendin die de omvang van een kamerolifant heeft gezellig jullie kinderwagen te gaan kopen bij Babypark terwijl het buiten 30 graden is haha! Je begrijpt natuurlijk dat deze ook gelijk diezelfde avond in elkaar gezet moest worden? Samen met mijn broertje was dit dan ook zo gebeurd :)!

IMG_8199

Op mijn werk heb ik ook schatten van collega’s! Een dag voordat ik met verlof ging hebben ze mij verrast met een mand vol met kadootjes, lekkernijen en gekkigheidjes! Dat moet je niet doen bij iemand die bijna 36 weken zwanger is en rustig zit te werken, haha! Ik vond het zo lief dat ik tijdens het janken heb gezegd dat ze “niet goed” zijn haha! Als ik het filmpje weer terugkijk, krijg ik er weer tranen in m’n ogen van haha❤️!
Bij de mand hadden ze een hele leuke zelfgemaakte kaart gedaan met daarop een foto van mij toen ik daar nog niet zo heel lang werkte (dat is inmiddels al bijna 10 jaar!).
Je begrijpt nu dat ik vanaf die middag alleen nog normaal op foto’s probeer te staan haha!IMG_8624

IMG_8623[1]

Ook was het eerste weekend van mijn verlof een feestje! Ik had met John afgesproken om het begin van mijn verlof te “vieren” en hij stelde voor om op die zondag te gaan lunchen. Dat vond ik helemaal leuk! Na deze gezellige lunch bij Stan&Co gingen we weer naar huis.. Eenmaal thuis stond mijn versierde woonkamer vol met lieve familie en vrienden, wauw wat een verassing! Mijn babyshower! Ik zal hierover binnenkort een apart blogje schrijven anders zitten jullie wel heullll erg lang te lezen, hihi!

Ook tijdens mijn verlof hebben we het geboortekaartje van Jace afgemaakt (na een hoop gedoe en veranderingen, daar zijn die hormonen weer, haha!) en is deze precies hoe we hem hebben willen. Deze hebben we zelf gemaakt via www.hippegeboortekaartjes.nl . Echt super makkelijk en duidelijk om dit zelf te doen!
De bijbehorende enveloppen had ik van tevoren besteld zodat ik deze alvast kon schrijven en beplakken met een postzegel. Toen Jace eenmaal geboren was kon ik de kaartjes bestellen, enveloppen vullen& versturen :-)! We kregen zelfs een kaart van het team van Hippe Geboortekaartjes om ons te feliciteren met de geboorte van Jace, zo ontzettend leuk!

Ook met het versturen van de kaartjes was mijn supermama weer van de partij! En mijn broertje, kersverse oom van Jace, heeft ook nog even meegeholpen! Niet alleen met de geboortekaartjes, ook met boodschappen sjouwen, mij ‘s avonds gezelschap houden als we samen hadden gegeten en ivy uitlaten, echt ontzettend lief!

IMG_8814[1]
Hier was ik 39 weken & 3 dagen zwanger van Jace #dikkekophaha! 

Aan het eind van mijn zwangerschap was ik zo moe dat ik eigenlijk niet veel meer kon.. Bijna alles van mijn lichaam was opgezwollen, ik had een dikke kop waar je niet omheen kon en mijn enkels waren niks vergeleken met varkenspootjes! Tijdens mijn controle bij de verloskundige met 40 weken + 5 dagen dachten ze dan ook dat ik zwangerschapsvergiftiging zou hebben. Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verdere onderzoekjes en daar kreeg ik ook de mededeling dat ik niet meer naar huis mocht.. Verplicht rust houden en alleen het bed uit om te plassen of te wassen, TOP!
Klinkt als muziek in de oren van deze druktebol, NOT..
Na 2 dagen in het ziekenhuis is Jace geboren, mochten jullie het leuk vinden kan ik een blogje schrijven over de bevalling. Met grappige uitspraken tijdens de persweeën en de slappe lach krijgen met je moeder omdat je bijna dubbelgevouwen in een ziekenhuisbed ligt, haha! Waarschijnlijk ga ik hem sowieso schrijven, vind het mooi om dat later aan Jace te kunnen laten lezen :-)!

Nu ga ik maandag alweer aan de slag, onvoorstelbaar! De beschuiten en de blauwe muisjes staan al klaar, het “gewone” leven gaat weer beginnen alleen hebben we nu ons minimensje erbij💙!

Bedankt weer voor het lezen & tot de volgende blog!

Veel liefs,
X Lisanne


p.s. Als er onderwerpen zijn waar jullie nieuwsgierig naar zijn of ergens mijn ongezouten mening over willen hebben, laat dit dan even weten via een comment of stuur een mailtje via de contactpagina! X

2 gedachten over “Mijn zwangerschapsverlof is voorbij!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s