Jace alweer 8 maanden geweest!!

Hoi allemaal & wat leuk dat jullie er weer zijn om m’n blog te lezen🙋🏼‍♀️!

Jace is alweer 8 maanden geweest!

3 juli 2018 was onze kleine meneer alweer 8 maanden.. lekker cliché maar jeetje wat gaat de tijd toch snel! Inmiddels hebben we een redelijk ritme gevonden waarin we ons alle drie goed kunnen vinden..

e43ba156-32f8-4b9c-bfca-1b84c9b56fc8

‘Hoi mam, waar gaan we naartoe? Ik breng je wel hoor!’ Kijk hem nou zitten mijn kleine prins ❤

’s Morgens wordt hij wakker rond 06:30 – 07:00, krijgt hij een papfles en vaak gaat hij daarna nog even een uur tot anderhalf uur slapen. Soms heeft hij daar geen zin in en soms slaapt hij nog 2 uurtjes, ligt er maar net aan. De laatste dagen is dat wel een stuk minder geworden dat hij ’s morgens nog even gaat slapen, maar goed als je er al 10 uur op hebt zitten is dat ook niet zo heel gek natuurlijk!
Vaak slaapt hij aan eind van de ochtend, begin van de middag nog anderhalf / twee uur en vaak rond 16:00 even een powernappie van ongeveer 3 kwartier! Rond half 8 gaan we samen Ivy uitlaten, dan gaat meneer even lekker spetteren in bad en daarna gaat de avondfles erin! Vaak valt hij dan al op schoot half in slaap maar mocht dit niet zo zijn leg ik hem gewoon in z’n bedje. Het kan natuurlijk iedere dag een halfuurtje verschillen en mocht het heel gek lopen soms zelfs iets langer (LEES; Jace heeft al twee tandjes en daardoor gingen de avonden niet altijd even soepeltjes!!!) maar het is bij ons thuis geen legerbasis waar precies op tijd gegeten, geslapen en gespeeld wordt ;-).  Dus hé, relax, baby blij, wij blij :)! And no offense naar de gezinnen waarbij dit wel gebeurd natuurlijk, sommige dingen werken bij de een nou eenmaal beter dan bij de ander! 

Het is ook wel een tijdje een struggle geweest om Jace te laten slapen, ’s middags of ’s avonds dat maakte hem niet uit. Hij heeft namelijk ontdekt dat hij zichzelf op kan trekken aan de box en zijn bedje, om er vervolgens doodleuk te blijven staan of rondjes in te blijven lopen en lekker niet te gaan slapen. We hebben dus ook redelijk vaak bij Jace moeten blijven zitten en hem tegen moet houden want dit kleine duracelletje bléééf maar gaan! Nu werkt de slaapzak redelijk goed, maar nu kan hij nog wel gewoon gezellig gaan zitten spelen, zucht! Ach ja, iedere fase heeft zo zijn charmes denk ik dan maar. Ik vind het dan ook echt fantastisch om te zien hoe hij de wereld zelf aan het ontdekken is door overal naartoe te kruipen en tegenaan te klimmen, gister ging nog bijna zijn tand door de lip maar hé dat mag de pret niet drukken denk ik dan maar haha!

fe691431-cb06-4157-8aa1-52e5c1c5f5be
Altijd gelijk zo vrolijk al ’s morgens! 

Jace krijgt nu nog drie flessen waarvan ’s morgens en ’s avonds dus pap en tussendoor een gewone fles opvolgmelk. Tussendoor eet hij alsof zijn leven er vanaf hangt, het is net een bouwvakker, echt niet te doen gewoon! Hij lust dan ook erg veel verschillende dingen: bananen, kiwi’s, appels, Griekse yoghurt,  komkommer, tomaatjes, brood, broccoli en spaghetti bolognese om een paar voorbeelden te noemen! In het begin vond ik het dóóóóóódeng om hem een broodje met jam te geven omdat hij als een malle zat te kokhalzen maar…. na 2 dagen en 2 boterhammen verder had meneer het vrij goed onder de knie en gaan de broodjes er inmiddels in rap tempo doorheen! Het beleg voor baby’s vind ik alleen niet zo spannend dus mocht er iemand suggesties hebben voor broodbeleg vanaf 8 maanden –> PLEASE let me know! Ook krijgt hij af en toe een ‘chippie’, dit zijn de babychipjes van Organix in de smaak wortel. Deze gaan er ook goed in alleen krijgt hij deze niet standaard iedere dag.

Vaak neem ik zelf na het avondeten een klein bakje Griekse yoghurt met aardbeitjes of kiwi en OH WEE als meneer er geen hapje krijgt, haha! Hij kijkt dan ook echt letterlijk de lepel uit mijn mond! Tussendoor krijgt hij bijvoorbeeld een stuk komkommer en ’s avonds eet hij bijna alles al lekker met de pot mee.. natuurlijk let ik met koken wel op de kruiden etc. maar het merendeel wordt toch gewoon lekker meegepikt. Laatst nog, John en ik aten Griekse Kofta, je kent het wel zo’n pak wereldgerechten, alleen voor Jace een aantal kleine gehaktballetjes en courgettestukjes apart gebakken, want bij ons moest ik er een sausje van maken, de rijst erbij en hij zat te smikkelen alsof ik het ieder moment kon afpakken, zo lekker vond hij het :)!

img_1051
Oké en deze verse spaghetti bolognese is dus wel een favorietje hoor! 

Hoe ging dat bij jullie kleintjes? Hoe snel kropen die door de kamer en liepen ze door de box of het bedje? En gaven jullie ook al snel het avondeten ‘met de pot mee’ of potjes van Olvarit?

Voor nu bedankt voor het lezen en een fijne zonnige zondag!

Liefs,

X Lisanne

Een gedachte over “Jace alweer 8 maanden geweest!!”

  1. Hoi hoi meis wat geweldig om te lezen zoals jij schrijft en wat haal ik er veel uit uit jou woorden geweldig wat een heerlijk mannetje geniet er van want het gaat idd heel hard lieve groetjes 💋💋💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s